Història

Durant la dècada del 1950 el parc automobilístic augmentava lentament. Aquest fet va determinar que calguessin escoles especialitzades en la formació de conductors per a ensenyar el codi de circulació i l'ús dels vehicles.

L'any 1955 la Delegació de Indústria de Barcelona va atendre la sol·licitud formulada pel senyor Guillermo Cánovas i Angosto, autoritzant-li l'obertura d'una autoescola anomenada LA UNIVERSAL. El primer local fou al carrer Còrsega número 402 de Barcelona, al cèntric barri de l'Eixample. Aquest és el primer local que va ocupar aquesta autoescola d'ençà 1955.

 

Per a realitzar les pràctiques amb cotxes, van dur-se l'any 1955 dos Citroën des de València fins a Barcelona. Un dels Citroën amb matrícula V-8071 fotografiat l'any 1955.

L'altre Citroën amb matrícula V-10680 fotografiat l'any d'obertura de l'autoescola.

Els alumnes de l'AUTOESCOLA LA UNIVERSAL feien les pràctiques a la zona que actualment ocupa el passeig Valldaura i als voltants del cementiri del barri d'Horta, on es va executar l'actual cotxera d'autobusos de Barcelona.

L'any 1956 s'inaugura una escola al carrer de Pi i Molist número 60 de Barcelona, per atendre la demanda de Nou Barris, un sector que alhesores tenía un intens creixement urbanístic.

La professionalitat del servei que oferien i alhora el tracte familiar va ser la causa de l'important augment d'alumnes. Durant la dècada de 1960 s'incorporen en Tico, en Toni i en Guillermo, fills del senyor Guillermo Cànovas, fundador de l'autoescola. També s'inverteix en la renovació dels vehicles adquirint un grapat de Seat 600 per a la realització de les pràctiques. El primer Seat 600 amb matrícula B-197325, adquirit l'any 1959 i fotografiat al carrer Pi i Molist numero 60.

La flota de Seat 600 de la dècada del 1960 fotografiats en el sector on s'executaria el Polígon de Canyellas de Barcelona.

A redós del creixement econòmic de la dècada del 1960, es van comprar dos camions Avia equipats amb motor Perkins Hispania per a l'obtenció del carnet de primera.

El Seat 600 amb matrícula B-347935 fotografiat amb dos professors d'autoescola que va ser comprat l'any 1962.

L'altre camió Avia de L'AUTOESCOLA UNIVERSAL.

Durant la dècada del 1990, hi ha l'expansió a l'empresa. S'inauguren l' AUTOESCOLA UNIVERSAL a Torredembarra i Roda de Berà, dos municipis de la comarca del Tarragonès. També es presenten a la ciutat de València.  Totes les AUTOESCOLAS LA UNIVERSAL de Catalunya i el país Valencià han format aproximadament uns cinquanta mil conductors.

     

 

L'any 2006 es va mudar del local de sempre al carrer Còrsega número 402 a un local més ample i confortable al carrer Bailén número 181 a Barcelona, el qual incorpora les noves tècniques de formació i els mitjans més moderns amb l'objectiu de mantenir un servei de qualitat reconegut pels seus alumnes.

Seguint la trajectòria familiar, AUTOESCOLA UNIVERSAL, inaugura el mes d'Octubre de 2011, una nova autoescola en el municipi de La Canonja, en el Tarragonès.

I continuant el seu cami, AUTOESCOLA UNIVERSAL, obra una nova secció, a Altafulla, el mes de Juliol de 2017, esperant poder donar servei, a un poble "de conte",com sempre l´anomenat l´Ampar, i  molt arrelat a la familia, per haver viscut molts anys en ell, primer estiuejant, i despres vivint.

 

Avui dia l'AUTOESCOLA UNIVERSAL és la segona més antiga de Barcelona i on la família continua la seva funció d'ensenyar a conduir. Després de més de 55 anys, amb la incorporació de la quarta generació, continua oferint el mateix servei familiar i de qualitat com el primer dia.